Bij Cooble voel je echt dat je het samen doet

We vroegen collega Lonneke van der Sanden een aantal vragen over haar werk bij Cooble. Lonneke werkt sinds januari dit jaar bij ons als Sourcing Consultant. Sourcen, onderzoeken en samenbrengen. Dát is nog eens multitasken. Daar blinkt Lonneke in uit.

Vertel eens iets over de rol die je hebt binnen Cooble 
Ik werk als sourcing consultant en zoek naar de juiste kandidaten voor vacatures van onze klanten. Ik vind het belangrijk om te allen tijde een goed contact te onderhouden met de kandidaten en met de klanten.
De klant goed leren kennen is daarin erg belangrijk. In de gesprekken die ik vervolgens heb met kandidaten ga ik graag uitgebreid in op enerzijds de vacature en organisatie en anderzijds kennis en ervaring van de kandidaten. 
Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in wie de persoon achter de kandidaat is; hoe staat de kandidaat in het leven, wat vindt hij of zij belangrijk in zowel werk als privéleven. Dit levert vaak informele, leuke gesprekken op. 
Doordat ik de kandidaten op deze manier goed leer kennen kan ik ze nog beter onder de aandacht van onze klanten brengen.
Korte communicatielijnen met zowel klanten als kandidaten zijn voor mij vanzelfsprekend. Zo zorgen we met elkaar voor een goede en snelle voortgang
Mijn aanpak vraagt soms ook wat extra inzet en flexibiliteit, maar dat vertaalt zich terug in de resultaten.
Een van de voordelen van mijn baan is dat ik zowel vanuit kantoor als vanuit huis kan werken. 
Hoe ik mijn werkuren over de week verdeel, daarin heb ik de volledige vrijheid en dat maakt dat ik de optimale balans tussen werk en privé weet te bereiken.
Ik probeer daarin ook wekelijks zeker 1 dag op kantoor te werken, omdat ik het belangrijk vind om de binding met kantoor en collega’s te blijven voelen.

Wat waren voor jou tot nu toe de highlights?
Toen ik bij Cooble ging werken, viel me meteen de open en eerlijke cultuur op. Ik voelde me er meteen vertrouwd bij en hoewel mijn collega’s verspreid over het hele land wonen, had ik direct heel fijn contact met hen.
Bij Cooble voel je echt dat je “het samen doet”, dat maakt mijn werk extra waardevol. 
Highlight voor mij zijn tot nu toe de leuke gesprekken geweest die ik gehad heb met zowel kandidaten en klanten en de resultaten die daaruit voortvloeiden.
Het geeft me een goed gevoel om mijn eigen agenda gevuld te hebben met gesprekken en van daaruit de agenda van de klant ook met kandidaten te vullen.

Waarom ben je bij Cooble komen werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe baan binnen recruitment, maar een te commerciële recruiter baan past niet bij mij als persoon. 
De recruitment rol die ik zocht, moest mij kunnen bieden wat ik zoek; vrijheid/flexibiliteit om mijn eigen uren in te kunnen delen, zodat ik de balans tussen werk en privé behield, waardoor ik ook op lange termijn van waarde kan zijn voor de organisatie.
Daarnaast was ik op zoek naar een baan waarbij ik meer in contact stond met collega’s. Ook dat heb ik bij Cooble kunnen vinden.
De cultuur van Cooble sluit goed aan bij mij als persoon en ik vind het werk erg leuk. Die combinatie is naar mijn mening de succesfactor voor een lange en gezonde werkrelatie.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je tot nu toe hebt geleerd?
– Gesprekstechnieken in persoonlijke gesprekken met kandidaten gebruiken en je eigen sterke kwaliteiten optimaal blijven inzetten. 
– Sourcing technieken van elkaar leren.
– Binnen een team werkt iedereen op een eigen wijze, met daarbinnen zijn eigen sterke kwaliteiten en dat versterkt.
– Doe wat je leuk vindt en wat voor jezelf goed werkt. Blijf leren en ontwikkelen.

Wat zou je mee willen geven aan mogelijke toekomstige collega’s?
Dat ze me altijd kunnen bellen of mailen en dat de communicatielijnen binnen Cooble kort zijn. 
Er zijn volop mogelijkheden voor een goed inwerktraject bij Cooble en voldoende collega’s die je daar graag bij willen helpen.

 

Indy Kames -
Sourcing Consultant

Waarom? Daarom! Indy houdt zich niet alleen bezig met de hoe en wat van een nieuwe opdracht, maar houdt zich ook bezig met waarom deze opdracht er nu is. Ze verdiept zich dan ook graag in het bedrijf en de bedrijfsvoering om volledig op de hoogte te zijn van de situatie. De opdracht is voor Indy namelijk alleen geslaagd wanneer ze zeker weet dat de beste kandidaat is gevonden en de klant helemaal tevreden is. En contact met de kandidaten? Dat neemt ze serieus, waarbij persoonlijk en goed contact centraal staan voor een fijne communicatie. Indy kan niet alleen met Nederlandse klanten en kandidaten overweg, dankzij haar opleiding European Studies weet ze ook als geen ander hoe ze overweg kan met internationale klanten en kandidaten.

Eva de Vries -
Sourcing Consultant

Licht uit. Zelfspot aan. Dat is hoe Eva in het leven staat, ze is namelijk altijd haarzelf met een beetje zelfspot. Daardoor voelen mensen zich al vaak snel op hun gemak bij haar in de buurt. Daarnaast voelt ze goed aan wanneer het tijd is om gedisciplineerd te werk te gaan en is ze ook prestatiegericht. Een werkdag is voor Eva dan ook geslaagd wanneer ze heeft bereikt wat ze wilde en weet dat ze alles eraan heeft gedaan om haar doel te bereiken. Door haar wedstrijdmentaliteit is ze klaar voor elke uitdaging! Dat past goed bij Cooble.

Ook in haar vrije tijd staat ze klaar voor een uitdaging. Elk jaar fokt ze namelijk veulens uit een van de betere merrielijnen van Nederland om ze vervolgens te verkopen. Ze brengt dan ook veel tijd door met haar paarden en haar zoontje.

Precious Griffith -
Sourcing Consultant

Oog voor detail heeft ze zeker! Precious was voordat ze begon met haar werk bij Cooble namelijk Moleculair Biologisch Ingenieur. Haar wereld werd haar toch iets te klein in het laboratorium waardoor ze de stap heeft gemaakt naar Sourcing Consultant. En dat doet ze goed. Precious let er niet alleen op of iemand aan alle eisen voldoet voor een functie, maar ook of iemand een cultural fit is. Past een nieuwe medewerker ook écht in de cultuur van een organisatie? Talent kan volgens haar namelijk alleen floreren als het op de juiste plek zit. Zo verheft ze sourcing naar een nieuw niveau.

Precious is zelf ook een organisatietalent. Hierdoor organiseert ze met veel plezier game- en filmavonden of heerlijke diners voor haar naasten. Daarnaast reist ze ook graag de wereld rond en werkt ze op dit moment zelfs vanuit Thailand! Dat is nog eens digital nomading.

Kyra Horn -
Sourcing Consultant

Met vol gas gaat Kyra aan de slag en heeft ze binnen de kortste keren de pipeline gevuld. Door haar jonge moederschap weet ze namelijk als geen ander hoe je efficiënt kan multitasken en prioriteiten moet stellen. Hierdoor kan ze vaak al snel beginnen met haar favoriete onderdeel, de persoonlijke benadering. Met haar empathisch vermogen en nuchterheid weet ze de kandidaten te verrassen. Ze biedt namelijk graag een luisterend oor en denkt mee over de toekomst. Hierbij vertelt ze eerlijk en duidelijk hoe de situatie in elkaar steekt om zo de beste match te kunnen vinden tussen bedrijf en kandidaat.

En heeft ze dan een succesvolle sourcingdag gehad? Dan zingt zij haar hoogste lied. Letterlijk, want Kyra kan goed zingen. Zo heeft ze in het verleden opgetreden als zangeres en zelfs een aantal prijzen gewonnen.