Kan iedereen een goede sourcer worden?

Als je succesvol wilt zijn in je vak, moet je beschikken over de juiste vaardigheden en het helpt ook als je je werk leuk vindt. Vaak is er een verband tussen succesvol zijn en werkplezier. Er zijn recruiters die goed kunnen sourcen, maar er zijn ook recruiters die helemaal niet kunnen sourcen of sourcers die niet kunnen recruiten. Dat is niet verwonderlijk, want het zijn twee aparte vakgebieden.

Niet iedereen heeft het benodigde inzicht en de vaardigheden om een goede sourcer te worden. Soms is een vacature zo specifiek, dat je heel diep moet graven en moet doorzetten. Niet iedere recruiter hoeft dit iedere dag te doen, waardoor hij of zij de ervaring mist. Voor het graafwerk heb je sourcers: die weten precies hoe je die ene persoon vindt met de specifieke vaardigheden en die ook nog precies past binnen het bedrijf. “Dat is die paarse unicorn met glitters”, zoals onze supersourcer Sanne altijd enthousiast uitroept!

Een sourcer is nieuwsgierig, een doorzetter en goed in analyseren. Het gebeurt echt regelmatig dat het zoeken in eerste instantie niet lukt. Dan gaat een echte sourcer door, geeft niet op en daar heeft hij of zij dan nog lol in ook! En als die nieuwsgierigheid, die analyse, dat graafwerk en dat doorzetten dan uiteindelijk leidt tot de juiste kandidaat, ja dan stroomt de adrenaline door het lijf van de sourcer. Yes, I did it! Ondertussen leer je de markt nog beter kennen en voel je je groeien en kan je de volgende keer nog beter aan de slag.

Niet iedereen beschikt over de juiste vaardigheden om sourcher te worden, die nieuwsgierigheid, dat doorzettingsvermogen en dat analytisch vermogen. Dat is logisch, want sourcen is een vakgebied. Daarom zijn er recruiters die niet geschikt zijn om te sourcen en er eigenlijk ook geen zin in hebben. Zij doen liever het deel van het recruitementproces waar zij goed in zijn. Ieder heeft een passende plek in de keten en zo ontstaat er een goed geolied proces. En dat is prima, zo kan ieder met zijn talent optimaal worden ingezet.

Wij bij Cooble hebben dat talent voor sourcen en genieten ervan om nieuwe medewerkers te zoeken en te vinden! En onze klanten genieten weer van ons vakmanschap en van onze goede matches. Win-win! Goed en succesvol zijn in je werk maakt t leven zoveel leuker!

Indy Kames -
Sourcing Consultant

Waarom? Daarom! Indy houdt zich niet alleen bezig met de hoe en wat van een nieuwe opdracht, maar houdt zich ook bezig met waarom deze opdracht er nu is. Ze verdiept zich dan ook graag in het bedrijf en de bedrijfsvoering om volledig op de hoogte te zijn van de situatie. De opdracht is voor Indy namelijk alleen geslaagd wanneer ze zeker weet dat de beste kandidaat is gevonden en de klant helemaal tevreden is. En contact met de kandidaten? Dat neemt ze serieus, waarbij persoonlijk en goed contact centraal staan voor een fijne communicatie. Indy kan niet alleen met Nederlandse klanten en kandidaten overweg, dankzij haar opleiding European Studies weet ze ook als geen ander hoe ze overweg kan met internationale klanten en kandidaten.

Eva de Vries -
Sourcing Consultant

Licht uit. Zelfspot aan. Dat is hoe Eva in het leven staat, ze is namelijk altijd haarzelf met een beetje zelfspot. Daardoor voelen mensen zich al vaak snel op hun gemak bij haar in de buurt. Daarnaast voelt ze goed aan wanneer het tijd is om gedisciplineerd te werk te gaan en is ze ook prestatiegericht. Een werkdag is voor Eva dan ook geslaagd wanneer ze heeft bereikt wat ze wilde en weet dat ze alles eraan heeft gedaan om haar doel te bereiken. Door haar wedstrijdmentaliteit is ze klaar voor elke uitdaging! Dat past goed bij Cooble.

Ook in haar vrije tijd staat ze klaar voor een uitdaging. Elk jaar fokt ze namelijk veulens uit een van de betere merrielijnen van Nederland om ze vervolgens te verkopen. Ze brengt dan ook veel tijd door met haar paarden en haar zoontje.

Precious Griffith -
Sourcing Consultant

Oog voor detail heeft ze zeker! Precious was voordat ze begon met haar werk bij Cooble namelijk Moleculair Biologisch Ingenieur. Haar wereld werd haar toch iets te klein in het laboratorium waardoor ze de stap heeft gemaakt naar Sourcing Consultant. En dat doet ze goed. Precious let er niet alleen op of iemand aan alle eisen voldoet voor een functie, maar ook of iemand een cultural fit is. Past een nieuwe medewerker ook écht in de cultuur van een organisatie? Talent kan volgens haar namelijk alleen floreren als het op de juiste plek zit. Zo verheft ze sourcing naar een nieuw niveau.

Precious is zelf ook een organisatietalent. Hierdoor organiseert ze met veel plezier game- en filmavonden of heerlijke diners voor haar naasten. Daarnaast reist ze ook graag de wereld rond en werkt ze op dit moment zelfs vanuit Thailand! Dat is nog eens digital nomading.

Kyra Horn -
Sourcing Consultant

Met vol gas gaat Kyra aan de slag en heeft ze binnen de kortste keren de pipeline gevuld. Door haar jonge moederschap weet ze namelijk als geen ander hoe je efficiënt kan multitasken en prioriteiten moet stellen. Hierdoor kan ze vaak al snel beginnen met haar favoriete onderdeel, de persoonlijke benadering. Met haar empathisch vermogen en nuchterheid weet ze de kandidaten te verrassen. Ze biedt namelijk graag een luisterend oor en denkt mee over de toekomst. Hierbij vertelt ze eerlijk en duidelijk hoe de situatie in elkaar steekt om zo de beste match te kunnen vinden tussen bedrijf en kandidaat.

En heeft ze dan een succesvolle sourcingdag gehad? Dan zingt zij haar hoogste lied. Letterlijk, want Kyra kan goed zingen. Zo heeft ze in het verleden opgetreden als zangeres en zelfs een aantal prijzen gewonnen.