Soms moet je gewoon zeggen waar mee zit

We stelden Fieke Kivits, sourcing consultant, een aantal vragen over haar werk bij Cooble. Het enthousiasme is in Fiekes stem te horen en slaat vrijwel altijd over op de ander. En dat zien we natuurlijk graag bij Cooble.

Vertel eens iets over de rol die je hebt binnen Cooble
In juni 2019 ben ik bij Cooble gaan werken als Sourcing Consultant. Nu, ruim een jaar later, werk ik hier nog steeds met veel plezier en enthousiasme.
Enthousiasme is iets wat ik ook graag terug laat komen in mijn werk. Ik wil er graag voor zorgen dat ik kandidaten enthousiast maak over de functie waar ik ze voor benader.
Dit doe ik onder andere door vooral mezelf te blijven, kandidaten hebben dan ook echt Fieke aan de telefoon tijdens een eerste kennismaking.
Ik krijg er dan ook energie van als ik na het gesprek te horen krijg dat de kandidaat het een fijn gesprek vond.

Wat waren voor jou tot nu toe de highlights?
Als ik terug kijk op het jaar dat ik werkzaam ben bij Cooble is een van de hoogtepunten toch wel de uitjes die we met het team doen. Het werk wordt dan even vergeten en we leren elkaar echt kennen.
Van koken tot schaatsen, maar ook lekker wat drinken. Het is altijd gezellig met het Cooble team. Zelfs een online bedrijfsuitje zit nog vol met sfeer en gelach.

Waarom ben je bij Cooble komen werken?
Ik was opzoek naar iets nieuws met een toffe uitdaging erin. Tijdens mijn eerste gesprek kreeg ik meteen het goede gevoel. Er is veel kennis binnen Cooble en er is vanaf dag 1 vertrouwen. Dit stelde mij op mijn gemak. Ik was klaar om mezelf verder te gaan ontwikkelen en Cooble leek toen en is nog steeds de juiste plek.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je tot nu toe hebt geleerd?
Ik heb vooral geleerd dat het niet gek is om eens een mindere dag te hebben.
In een team zoals dat van Cooble wordt je altijd geholpen als het even nodig is. Soms moet je gewoon zeggen waar je mee zit of dat je even niet lekker in je vel zit.
Naast dat persoonlijke leerpuntje heb ik ook veel over het sourcing en recruitment vak geleerd, je moet out of the box denken, niet meteen opgeven en nieuwsgierig zijn.

Wat zou je mee willen geven aan mogelijke toekomstige collega’s?
Heb vertrouwen in je eigen kunnen en de ondersteuning van Cooble. Ga voor de uitdagingen die het vak te bieden heeft, hier leer je ontzettend veel van.
En buiten dat je er veel van leert is het ook nog een mooi zetje in je rug als het weer is gelukt om de juiste kandidaat te vinden. Het is mooi om daar betrokken bij te zijn.

Indy Kames -
Sourcing Consultant

Waarom? Daarom! Indy houdt zich niet alleen bezig met de hoe en wat van een nieuwe opdracht, maar houdt zich ook bezig met waarom deze opdracht er nu is. Ze verdiept zich dan ook graag in het bedrijf en de bedrijfsvoering om volledig op de hoogte te zijn van de situatie. De opdracht is voor Indy namelijk alleen geslaagd wanneer ze zeker weet dat de beste kandidaat is gevonden en de klant helemaal tevreden is. En contact met de kandidaten? Dat neemt ze serieus, waarbij persoonlijk en goed contact centraal staan voor een fijne communicatie. Indy kan niet alleen met Nederlandse klanten en kandidaten overweg, dankzij haar opleiding European Studies weet ze ook als geen ander hoe ze overweg kan met internationale klanten en kandidaten.

Eva de Vries -
Sourcing Consultant

Licht uit. Zelfspot aan. Dat is hoe Eva in het leven staat, ze is namelijk altijd haarzelf met een beetje zelfspot. Daardoor voelen mensen zich al vaak snel op hun gemak bij haar in de buurt. Daarnaast voelt ze goed aan wanneer het tijd is om gedisciplineerd te werk te gaan en is ze ook prestatiegericht. Een werkdag is voor Eva dan ook geslaagd wanneer ze heeft bereikt wat ze wilde en weet dat ze alles eraan heeft gedaan om haar doel te bereiken. Door haar wedstrijdmentaliteit is ze klaar voor elke uitdaging! Dat past goed bij Cooble.

Ook in haar vrije tijd staat ze klaar voor een uitdaging. Elk jaar fokt ze namelijk veulens uit een van de betere merrielijnen van Nederland om ze vervolgens te verkopen. Ze brengt dan ook veel tijd door met haar paarden en haar zoontje.

Precious Griffith -
Sourcing Consultant

Oog voor detail heeft ze zeker! Precious was voordat ze begon met haar werk bij Cooble namelijk Moleculair Biologisch Ingenieur. Haar wereld werd haar toch iets te klein in het laboratorium waardoor ze de stap heeft gemaakt naar Sourcing Consultant. En dat doet ze goed. Precious let er niet alleen op of iemand aan alle eisen voldoet voor een functie, maar ook of iemand een cultural fit is. Past een nieuwe medewerker ook écht in de cultuur van een organisatie? Talent kan volgens haar namelijk alleen floreren als het op de juiste plek zit. Zo verheft ze sourcing naar een nieuw niveau.

Precious is zelf ook een organisatietalent. Hierdoor organiseert ze met veel plezier game- en filmavonden of heerlijke diners voor haar naasten. Daarnaast reist ze ook graag de wereld rond en werkt ze op dit moment zelfs vanuit Thailand! Dat is nog eens digital nomading.

Kyra Horn -
Sourcing Consultant

Met vol gas gaat Kyra aan de slag en heeft ze binnen de kortste keren de pipeline gevuld. Door haar jonge moederschap weet ze namelijk als geen ander hoe je efficiënt kan multitasken en prioriteiten moet stellen. Hierdoor kan ze vaak al snel beginnen met haar favoriete onderdeel, de persoonlijke benadering. Met haar empathisch vermogen en nuchterheid weet ze de kandidaten te verrassen. Ze biedt namelijk graag een luisterend oor en denkt mee over de toekomst. Hierbij vertelt ze eerlijk en duidelijk hoe de situatie in elkaar steekt om zo de beste match te kunnen vinden tussen bedrijf en kandidaat.

En heeft ze dan een succesvolle sourcingdag gehad? Dan zingt zij haar hoogste lied. Letterlijk, want Kyra kan goed zingen. Zo heeft ze in het verleden opgetreden als zangeres en zelfs een aantal prijzen gewonnen.