Wat is een boolean search

Door: Fieke Kivits

Boolean is een bekende term binnen de recruitment wereld. Vele recruiters en sourcers zetten boolean in om een zo effectief en efficiënt mogelijke zoekopdracht te creëren, waardoor de meest geschikte kandidaten voor jouw vacature naar boven komen. Deze zoekmethode heeft de naam Boolean te danken aan de Engelse wiskundige George Boole. In de 19e eeuw werd Boole gezien als een van de grondleggers van de moderne computerwetenschap. In deze periode werden de booleaanse algebra ’s door verschillende computerprogrammeurs gebruikt om computerschakelingen te ontwikkelen.

De drie belangrijkste Booleaanse operators zijn AND, OR en NOT. Door deze drie operators te combineren met kernwoorden kunnen bepaalde resultaten worden toegevoegd aan jouw zoekopdracht, maar kunnen er ook resultaten worden uitgesloten. Boolean is een ideale zoekmethode voor vele recruiters en sourcers om de kans te vergroten een ideale kandidaat te vinden. 

In totaal zijn er vijf belangrijke elementen die een recruiter of sourcer moet kennen bij het inzetten van een boolean search, dit zijn de volgende vijf elementen:

  • AND
  • OR
  • NOT
  • ()
  • ‘’ ’’

Wanneer deze vijf elementen op de juiste manier worden toegepast, in combinatie met de kernwoorden die relevant zijn voor bepaalde werkzaamheden of voor de vacature, kunnen recruiters en sourcers een tal aan zoekbewerkingen creëren. Er is geen limiet voor het aantal keren dat deze elementen in zoekopdrachten gebruikt kunnen worden. Er kunnen zeer specifieke zoekstrings worden gemaakt, wat veel tijd bespaart om de resultaten te filteren.

Voorbeeld:

Als je op zoek bent naar een ‘’Marketeer’’ komen alle mensen naar boven die in hun LinkedIn profiel het woord ‘Marketeer’ hebben staan. En zo krijg je wanneer je zoekt naar iemand met het woord ‘’Manager’’ in zijn LinkedIn profiel, alle mensen naar boven die ergens in hun LinkedIn profiel het woord ‘Manager’ hebben staan.

AND

Om een zoekopdracht te krijgen met mensen die zowel ‘Marketeer’ als ‘Manager’ in hun profiel hebben staan kun je de AND-operator gebruiken. Door AND te gebruiken wordt de zoekopdracht beperkt en zullen alleen mensen naar voren komen met beide kernwoorden in hun LinkedIn profiel. Hoe meer criteria ’s er worden toegevoegd hoe minder mensen er naar boven zullen komen in jouw zoekopdracht. Maar de personen die naar boven komen zijn wel geschikter voor de vacature.

OR

Op LinkedIn gebruiken mensen verschillende functietitels voor dezelfde functie. Daarom is het handig om de OR-operator in te zetten. Zo komt toch iedereen naar boven in jouw search. Zo gebruikt de ene persoon de functietitel “Marketeer” terwijl een ander persoon de functietitel “Marketingspecialist” gebruikt. Door de OR-operator in te zetten (Marketeer OR Marketingspecialist) komen alle personen naar boven die gebruik maken van verschillende functietitels.

NOT

Net als in het voorbeeld bij de AND-operator, gebruikt de ene persoon het woord ‘Marketeer’ in zijn LinkedIn profiel staan en de andere persoon het woord ‘Manager’.  Wanneer je gebruik maakt van de NOT-operator (Marketeer NOT Manager), komen in je zoekopdracht alleen kandidaten naar boven die het woord ‘’Marketeer’’ in hun LinkedIn profiel hebben staan en niet personen met het woord ‘’Manager’’. Door de NOT-operator toe te passen beperk je de zoekopdracht.

Haakjes ()

Wanneer je een zoekopdracht samenstelt die uit meerdere kernwoorden en/of operators bestaat, maak je gebruik van haakjes. Door gebruik te maken van haakjes kun je bepalen in welke volgorde de zoekopdracht door de computer moet worden gelezen.

In een eerder voorbeeld benoemden we het voorbeeld Marketeer OR Marketingspecialist. Maar wat nou als je op zoek bent naar een marketeer of marketingspecialist met ervaring in sales. Hierbij kun je gebruik maken van de haakjes. In dit geval doe je dat als volgt: Sales AND (Marketeer OR Marketingspecialist).

 

Aanhalingstekens “  ”

Als je gebruik maakt van Boolean en de computer het woord dat je gebruikt als een heel woord moet beschouwen, zoals bijvoorbeeld Marketing Manager, dan kun je gebruik maken van de aanhalingstekens. Als je geen gebruik maakt van aanhalingstekens dan beschouwt de computer het als de AND-operator en zal de computer op zoek gaan naar beide termen. Dus Marketing AND Manager, en niet waar je naar op zoek bent “Marketing Manager”.

Indy Kames -
Sourcing Consultant

Waarom? Daarom! Indy houdt zich niet alleen bezig met de hoe en wat van een nieuwe opdracht, maar houdt zich ook bezig met waarom deze opdracht er nu is. Ze verdiept zich dan ook graag in het bedrijf en de bedrijfsvoering om volledig op de hoogte te zijn van de situatie. De opdracht is voor Indy namelijk alleen geslaagd wanneer ze zeker weet dat de beste kandidaat is gevonden en de klant helemaal tevreden is. En contact met de kandidaten? Dat neemt ze serieus, waarbij persoonlijk en goed contact centraal staan voor een fijne communicatie. Indy kan niet alleen met Nederlandse klanten en kandidaten overweg, dankzij haar opleiding European Studies weet ze ook als geen ander hoe ze overweg kan met internationale klanten en kandidaten.

Eva de Vries -
Sourcing Consultant

Licht uit. Zelfspot aan. Dat is hoe Eva in het leven staat, ze is namelijk altijd haarzelf met een beetje zelfspot. Daardoor voelen mensen zich al vaak snel op hun gemak bij haar in de buurt. Daarnaast voelt ze goed aan wanneer het tijd is om gedisciplineerd te werk te gaan en is ze ook prestatiegericht. Een werkdag is voor Eva dan ook geslaagd wanneer ze heeft bereikt wat ze wilde en weet dat ze alles eraan heeft gedaan om haar doel te bereiken. Door haar wedstrijdmentaliteit is ze klaar voor elke uitdaging! Dat past goed bij Cooble.

Ook in haar vrije tijd staat ze klaar voor een uitdaging. Elk jaar fokt ze namelijk veulens uit een van de betere merrielijnen van Nederland om ze vervolgens te verkopen. Ze brengt dan ook veel tijd door met haar paarden en haar zoontje.

Precious Griffith -
Sourcing Consultant

Oog voor detail heeft ze zeker! Precious was voordat ze begon met haar werk bij Cooble namelijk Moleculair Biologisch Ingenieur. Haar wereld werd haar toch iets te klein in het laboratorium waardoor ze de stap heeft gemaakt naar Sourcing Consultant. En dat doet ze goed. Precious let er niet alleen op of iemand aan alle eisen voldoet voor een functie, maar ook of iemand een cultural fit is. Past een nieuwe medewerker ook écht in de cultuur van een organisatie? Talent kan volgens haar namelijk alleen floreren als het op de juiste plek zit. Zo verheft ze sourcing naar een nieuw niveau.

Precious is zelf ook een organisatietalent. Hierdoor organiseert ze met veel plezier game- en filmavonden of heerlijke diners voor haar naasten. Daarnaast reist ze ook graag de wereld rond en werkt ze op dit moment zelfs vanuit Thailand! Dat is nog eens digital nomading.

Kyra Horn -
Sourcing Consultant

Met vol gas gaat Kyra aan de slag en heeft ze binnen de kortste keren de pipeline gevuld. Door haar jonge moederschap weet ze namelijk als geen ander hoe je efficiënt kan multitasken en prioriteiten moet stellen. Hierdoor kan ze vaak al snel beginnen met haar favoriete onderdeel, de persoonlijke benadering. Met haar empathisch vermogen en nuchterheid weet ze de kandidaten te verrassen. Ze biedt namelijk graag een luisterend oor en denkt mee over de toekomst. Hierbij vertelt ze eerlijk en duidelijk hoe de situatie in elkaar steekt om zo de beste match te kunnen vinden tussen bedrijf en kandidaat.

En heeft ze dan een succesvolle sourcingdag gehad? Dan zingt zij haar hoogste lied. Letterlijk, want Kyra kan goed zingen. Zo heeft ze in het verleden opgetreden als zangeres en zelfs een aantal prijzen gewonnen.