Sourcing Consultant

(Recruiting)

Veel vrijheid, uitdagingen en mogelijkheden: dat is wat je als de nieuwste Sourcing Consultant bij Cooble kunt verwachten. Want als een geboren speurneus en spil in het proces zorg jij dat de opdrachtgever zijn perfecte kandidaat vindt voor de job. Hoe? Op de juiste plek. Op het juiste moment. Kom jij het team van onze Super Sourcers versterken?

Klinkt dit als jouw nieuwe functie?

Jij pakt ownership voor het opbouwen en onderhouden van verschillende talentpools. Op basis van de aangeleverde profielen breng je de wervingsbehoeften in kaart zodat je aan de slag kan met jouw sourcingstrategie. Het is hierbij belangrijk dat je de ins en outs van de vacature en het bedrijf kent. Je gaat via verschillende kanalen op zoek naar interessante kandidaten voor diverse rollen. Vervolgens benader je deze kandidaten en enthousiasmeer je ze voor de functie. Voldoen de kandidaten volgens jou aan de wervingsbehoefte? Dan introduceer je ze bij de opdrachtgever. Je bent verantwoordelijk voor het proces van begin tot eind!

Zo vul jij je dag:

 • Je searcht naar geschikte kandidaten via verschillende kanalen en benadert deze. Je interviewt (telefonisch) de kandidaten waarna je geschikte kandidaten selecteert;
 • Je stelt nieuwe kandidaten voor aan de business, faciliteert het sollicitatieproces en bewaakt van begin tot eind de voortgang en de kwaliteit;
 • Je bent eigenaar van het sollicitatieproces en zorgt voor duidelijke afspraken met de business en kandidaten;
 • Je bouwt een talentpool op en houdt deze zorgvuldig bij;
 • Jij blijft graag op de hoogte van de beste manier van sourcen.

Wat je gaat doen:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • 1 a 2 jaar werkervaring met sourcen als recruiter;
 • Jij vindt het leuk om online te speuren en bent thuis in verschillende searchmethodes en –tools (o.a. BOOLEAN search);
 • Jij bent communicatief en analytisch sterk en weet vooral mensen aan je te binden;
 • Jij beheerst de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Jij hebt lef en bent creatief;
 • Jij wilt succesvol zijn en rust daarom niet voordat je de juiste kandidaat gevonden hebt.

What else?

Cooble biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden en plezier in je werk. Zo worden regelmatig (online) teamactiviteiten georganiseerd. Als werkgever geven we jou de vrijheid om je werk en privé-balans op peil te houden. Dat betekent ook dat je je werktijden en je werklocatie flexibel kunt indelen. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt. Ook wat betreft je vakantiedagen krijg je van ons veel vrijheid. We spreken elkaar onderling veel en zien je dan ook graag regelmatig in ons Clubhuis in ’s-Hertogenbosch. Zo zorgen we – met elkaar – voor de beste resultaten, leren we van elkaar en hebben we plezier.

Maar wie zijn wij?

Wij zijn Cooble. Dé specialist op het gebied van sourcing. Cooble bestaat uit 14 Super Sourcers, ofwel onze Cooblers. Samen vinden we onvindbaar talent. Want wij geloven dat talent overal is – zolang je ze weet te vinden en verleiden op de juiste manier.

Het team van Cooble, onze Cooblers, hebben een specifiek DNA. Ze hebben mensenkennis, zijn betrokken, lekker positief en zijn non-stop bezig om bedrijven klaar te stomen voor de wereld van (over)morgen. Cooblers durven een tikkeltje eigenwijs te zijn. Zij geloven oprecht dat recruitment een niet op zichzelf staande actie is maar het resultaat is van een proces.

Word onze nieuwste Coobler!

Word jij onze nieuwe collega? Neem dan contact met ons op! Lonneke ontvangt jouw sollicitatie graag via lonneke@cooble.nl.

Wil je voordat je solliciteert nog met iemand van het team kennismaken? Dat kan. Zoek hem/haar op LinkedIn en stuur een bericht!

Lonneke

Super Sourcer

Indy Kames -
Sourcing Consultant

Waarom? Daarom! Indy houdt zich niet alleen bezig met de hoe en wat van een nieuwe opdracht, maar houdt zich ook bezig met waarom deze opdracht er nu is. Ze verdiept zich dan ook graag in het bedrijf en de bedrijfsvoering om volledig op de hoogte te zijn van de situatie. De opdracht is voor Indy namelijk alleen geslaagd wanneer ze zeker weet dat de beste kandidaat is gevonden en de klant helemaal tevreden is. En contact met de kandidaten? Dat neemt ze serieus, waarbij persoonlijk en goed contact centraal staan voor een fijne communicatie. Indy kan niet alleen met Nederlandse klanten en kandidaten overweg, dankzij haar opleiding European Studies weet ze ook als geen ander hoe ze overweg kan met internationale klanten en kandidaten.

Eva de Vries -
Sourcing Consultant

Licht uit. Zelfspot aan. Dat is hoe Eva in het leven staat, ze is namelijk altijd haarzelf met een beetje zelfspot. Daardoor voelen mensen zich al vaak snel op hun gemak bij haar in de buurt. Daarnaast voelt ze goed aan wanneer het tijd is om gedisciplineerd te werk te gaan en is ze ook prestatiegericht. Een werkdag is voor Eva dan ook geslaagd wanneer ze heeft bereikt wat ze wilde en weet dat ze alles eraan heeft gedaan om haar doel te bereiken. Door haar wedstrijdmentaliteit is ze klaar voor elke uitdaging! Dat past goed bij Cooble.

Ook in haar vrije tijd staat ze klaar voor een uitdaging. Elk jaar fokt ze namelijk veulens uit een van de betere merrielijnen van Nederland om ze vervolgens te verkopen. Ze brengt dan ook veel tijd door met haar paarden en haar zoontje.

Precious Griffith -
Sourcing Consultant

Oog voor detail heeft ze zeker! Precious was voordat ze begon met haar werk bij Cooble namelijk Moleculair Biologisch Ingenieur. Haar wereld werd haar toch iets te klein in het laboratorium waardoor ze de stap heeft gemaakt naar Sourcing Consultant. En dat doet ze goed. Precious let er niet alleen op of iemand aan alle eisen voldoet voor een functie, maar ook of iemand een cultural fit is. Past een nieuwe medewerker ook écht in de cultuur van een organisatie? Talent kan volgens haar namelijk alleen floreren als het op de juiste plek zit. Zo verheft ze sourcing naar een nieuw niveau.

Precious is zelf ook een organisatietalent. Hierdoor organiseert ze met veel plezier game- en filmavonden of heerlijke diners voor haar naasten. Daarnaast reist ze ook graag de wereld rond en werkt ze op dit moment zelfs vanuit Thailand! Dat is nog eens digital nomading.

Kyra Horn -
Sourcing Consultant

Met vol gas gaat Kyra aan de slag en heeft ze binnen de kortste keren de pipeline gevuld. Door haar jonge moederschap weet ze namelijk als geen ander hoe je efficiënt kan multitasken en prioriteiten moet stellen. Hierdoor kan ze vaak al snel beginnen met haar favoriete onderdeel, de persoonlijke benadering. Met haar empathisch vermogen en nuchterheid weet ze de kandidaten te verrassen. Ze biedt namelijk graag een luisterend oor en denkt mee over de toekomst. Hierbij vertelt ze eerlijk en duidelijk hoe de situatie in elkaar steekt om zo de beste match te kunnen vinden tussen bedrijf en kandidaat.

En heeft ze dan een succesvolle sourcingdag gehad? Dan zingt zij haar hoogste lied. Letterlijk, want Kyra kan goed zingen. Zo heeft ze in het verleden opgetreden als zangeres en zelfs een aantal prijzen gewonnen.