Welke eigenschappen moet een sourcer hebben?

Categorieën: Nieuws

Cooble is all about people. People matter. Maar hoe vind je nu de juiste mensen? De juiste kandidaten? Door sourcing is het antwoord. Maar wat is sourcing? En kan een ieder sourcen of is het beroep van sourcer een vak an sich?

Sourcen is het vinden van potentiële kandidaten. Maar sourcen is meer dan dat. Het is onderzoek doen naar de juiste doelgroep, naar de organisatie waar de vacature open staat en naar de wervingsbehoeften, weten wat de doelgroep triggert en daar je plan van aanpak op in zetten. Hoe ga jij latente baanzoekers overtuigen om 1) op jouw bericht te reageren en 2) met jou in gesprek te gaan over de vacature? En hoe achterhaal je de vraag achter de vraag van een klant? Welke sourcingsinstrumenten ga je inzetten?

De sourcers van Cooble hebben een specifiek DNA. Ze hebben mensenkennis en lef, zijn betrokken, kunnen goed luisteren, zijn lekker positief en non-stop bezig met doelgroeponderzoek en het bepalen van een sourcingstrategie op maat. Ze beschikken over een flinke portie doorzettingsvermogen en creativiteit in het gebruik van sourcingsinstrumenten zoals bijvoorbeeld Boolean search en social media, want die ene perfecte kandidaat is feitelijk nooit zomaar op korte termijn gevonden.

Een sourcer moet ook kritisch naar een kandidaat profiel kunnen kijken; is deze kandidaat wel echt de match die mijn klant zoekt? En als het antwoord hierop volmondig ja is, dan komt het aan op communicatieve sterke mondelinge en schriftelijke vaardigheden om deze kandidaat niet alleen enthousiast maar ook nieuwsgierig te maken. Ben je al een stap verder, maar twijfelt de kandidaat, dan helpt een flinke portie overtuigingskracht, maar ook eerlijkheid en inlevingsvermogen naar de kandidaat toe worden dan gewaardeerd. Wat kun jij als sourcer doen om deze kandidaat een stap verder te helpen in zijn of haar loopbaan? Want als sourcer ben jij er niet alleen voor de klant, maar ook voor de kandidaat en ga jij enkel voor een duurzame match tussen kandidaat en werkgever. Is de responsrate op jouw sourcingsbericht (te) laag, ook dan is het aan de sourcer om te analyseren waar het mis gaat en hoe hierop bij te sturen.

Als sourcer kun je goed plannen en ben je administratief sterk. Je kunt goed het overzicht behouden, waardoor je de klant niet alleen inzicht kunt geven in de huidige sourcingsresultaten, maar ook future prospects in zicht hebt en talentpools kunt beheren. Je bent zelfverzekerd in je communicatie, en beheerst daarnaast de Engelse taal. Je bent een multitasker en leergierig.

Kortom; iedereen kan searchen, maar sourcen gaat verder dan dat. Wanneer je over bovengenoemde eigenschappen beschikt en gedreven bent om het sourcingvak te willen leren, dan nodig ik je van harte uit om contact op te nemen met Coobles SourcingGeek Milou Verhoeks.
Zij en Jan Karel Sindorff investeren graag hun tijd in jou om jou op te leiden tot een sourcing expert!

Reageer

Lonneke van der Sanden
Auteur
Lonneke van der Sanden
Publicatie datum
24-3-2021 10:45
Deel dit artikel
Cooble gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.