Het belang van recruitment

Categorieën: Recruitment

Elk bedrijf is op zoek naar het juiste personeel, maar wanneer veel vacatures open staan staat vaak het vullen van deze vacature voorop. Hoewel dit belangrijk is, zijn er nog veel andere factoren naast vaardigheden die meespelen in het simpelweg vullen van een vacature. Het kan daarom best lastig zijn om zo’n vacature goed te vullen. Waarom biedt Cooble nu juist de uitkomst?

1 Een bedrijf is alleen maar zo goed als het personeel
Het maakt niet uit hoe goed de producten of diensten van een bedrijf zijn, zolang het personeel van je bedrijf onproductief is zal je bedrijf niet ver gaan. Het is daarom belangrijk om te investeren in goede werknemers die daadwerkelijk verandering kunnen aanbrengen in je bedrijf. Nu dat onze moderne technologie constant verbetert, denk aan data-handling en analyse, en de wereld hierdoor een kleinere plek wordt omdat we nu in contact staan met mensen over de hele wereld is het ook mogelijk voor kleinschaligere bedrijven om te concurreren met internationale bedrijven. Het maakt het ook makkelijker om zowel internationaal als nationaal mensen te vinden die goed bij een bepaalde positie passen, mits je weet hoe je het beste om moet gaan met deze technologische innovaties en hun bijpassende strategieën.

2 Neem personeel aan dat past bij jouw werkvisie
Hoe weet je nu of een werknemer past bij het bedrijf? Naast verschillen in ervaring en vaardigheden, zijn er ook veel verschillen in cultuur en werkethiek. Het is daarom belangrijk om ook zulke factoren mee te nemen bij het aannemen van nieuwe werknemers. In West-Europa staan we er bekend om een meer individualistische werkomgeving te hebben en is punctualiteit erg belangrijk. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de werkethiek van mogelijk nieuw personeel om er zeker van te zijn dat hun ethiek in lijn staat met jouw visie. In sommige gevallen is het dan ook belangrijker om een kandidaat aan te nemen die misschien nog niet alle vaardigheden heeft maar wel dezelfde normen en waarden als het bedrijf heeft om zo de visie en doelen op de juiste manier aan te kunnen pakken.

3 Kijk naar de lange termijn
Hoewel er veel openstaande posities zijn bij veel bedrijven, is het belangrijker om werknemers voor de lange termijn te behouden en om ze de mogelijkheid geven om door te kunnen blijven groeien. Het is dus belangrijk om te investeren in de huidige werknemers die een contributie leveren aan het succes van het bedrijf, en om duidelijk te maken aan kandidaten dat er doorgroeimogelijkheden zijn. In een wereld waar snelle veranderingen de norm zijn, zijn wij vooralsnog op zoek naar stabiliteit binnen ons werkleven. Een nieuwe baan kan nog zoveel mooie ervaringen opleveren, maar een baan met weinig doorgroeimogelijkheden zit niemand zitten. Het investeren in je werknemers is dus uiteindelijk goedkoper dan het constant vervangen van werknemers die je eigenlijk niet goed kent.

Bij Cooble staat het vinden van de juiste kandidaat centraal, en wij zoeken dan ook graag door middel van de nieuwste strategieën en technologie naar kandidaten vanuit de visie van het bedrijf om zo de juiste match te vinden voor de lange termijn. Dit is essentieel voor het belang van het bedrijf, maar ook voor de kandidaat zelf.

Reageer

Raquel van Gool
Auteur
Raquel van Gool
Publicatie datum
19-2-2020 14:13
Deel dit artikel
Cooble gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.