Bij Cooble voel je echt dat je het samen doet

Categorieën: Nieuws

We vroegen collega Lonneke van der Sanden een aantal vragen over haar werk bij Cooble. Lonneke werkt sinds januari dit jaar bij ons als Sourcing Consultant. Sourcen, onderzoeken en samenbrengen. Dát is nog eens multitasken. Daar blinkt Lonneke in uit.

Vertel eens iets over de rol die je hebt binnen Cooble 
Ik werk als sourcing consultant en zoek naar de juiste kandidaten voor vacatures van onze klanten. Ik vind het belangrijk om te allen tijde een goed contact te onderhouden met de kandidaten en met de klanten.
De klant goed leren kennen is daarin erg belangrijk. In de gesprekken die ik vervolgens heb met kandidaten ga ik graag uitgebreid in op enerzijds de vacature en organisatie en anderzijds kennis en ervaring van de kandidaten. 
Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in wie de persoon achter de kandidaat is; hoe staat de kandidaat in het leven, wat vindt hij of zij belangrijk in zowel werk als privéleven. Dit levert vaak informele, leuke gesprekken op. 
Doordat ik de kandidaten op deze manier goed leer kennen kan ik ze nog beter onder de aandacht van onze klanten brengen.
Korte communicatielijnen met zowel klanten als kandidaten zijn voor mij vanzelfsprekend. Zo zorgen we met elkaar voor een goede en snelle voortgang
Mijn aanpak vraagt soms ook wat extra inzet en flexibiliteit, maar dat vertaalt zich terug in de resultaten.
Een van de voordelen van mijn baan is dat ik zowel vanuit kantoor als vanuit huis kan werken. 
Hoe ik mijn werkuren over de week verdeel, daarin heb ik de volledige vrijheid en dat maakt dat ik de optimale balans tussen werk en privé weet te bereiken.
Ik probeer daarin ook wekelijks zeker 1 dag op kantoor te werken, omdat ik het belangrijk vind om de binding met kantoor en collega's te blijven voelen.

Wat waren voor jou tot nu toe de highlights?
Toen ik bij Cooble ging werken, viel me meteen de open en eerlijke cultuur op. Ik voelde me er meteen vertrouwd bij en hoewel mijn collega's verspreid over het hele land wonen, had ik direct heel fijn contact met hen.
Bij Cooble voel je echt dat je "het samen doet", dat maakt mijn werk extra waardevol. 
Highlight voor mij zijn tot nu toe de leuke gesprekken geweest die ik gehad heb met zowel kandidaten en klanten en de resultaten die daaruit voortvloeiden.
Het geeft me een goed gevoel om mijn eigen agenda gevuld te hebben met gesprekken en van daaruit de agenda van de klant ook met kandidaten te vullen.

Waarom ben je bij Cooble komen werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe baan binnen recruitment, maar een te commerciële recruiter baan past niet bij mij als persoon. 
De recruitment rol die ik zocht, moest mij kunnen bieden wat ik zoek; vrijheid/flexibiliteit om mijn eigen uren in te kunnen delen, zodat ik de balans tussen werk en privé behield, waardoor ik ook op lange termijn van waarde kan zijn voor de organisatie.
Daarnaast was ik op zoek naar een baan waarbij ik meer in contact stond met collega's. Ook dat heb ik bij Cooble kunnen vinden.
De cultuur van Cooble sluit goed aan bij mij als persoon en ik vind het werk erg leuk. Die combinatie is naar mijn mening de succesfactor voor een lange en gezonde werkrelatie.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je tot nu toe hebt geleerd?
- Gesprekstechnieken in persoonlijke gesprekken met kandidaten gebruiken en je eigen sterke kwaliteiten optimaal blijven inzetten. 
- Sourcing technieken van elkaar leren.
- Binnen een team werkt iedereen op een eigen wijze, met daarbinnen zijn eigen sterke kwaliteiten en dat versterkt.
- Doe wat je leuk vindt en wat voor jezelf goed werkt. Blijf leren en ontwikkelen.

Wat zou je mee willen geven aan mogelijke toekomstige collega’s?
Dat ze me altijd kunnen bellen of mailen en dat de communicatielijnen binnen Cooble kort zijn. 
Er zijn volop mogelijkheden voor een goed inwerktraject bij Cooble en voldoende collega's die je daar graag bij willen helpen.

Reageer

Lonneke van der Sanden
Auteur
Lonneke van der Sanden
Publicatie datum
15-6-2020 9:00
Deel dit artikel
Cooble gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.