Sourcing strategie

Wij hebben altijd de laatste kennis over jouw doelgroep paraat. Hierdoor weten we jouw unicorn te vinden. Verleiden? Met gemak. Dit doen wij altijd met veel persoonlijke aandacht voor de kandidaat.

Wat is een sourcingstrategie?

Vacatures zijn er in allerlei soorten en maten, maar hoe bepaal je of het inzetten van sourcing effectief zal zijn voor jouw vacature en doelgroep? Het is niet alleen belangrijk om te bepalen óf je gaat sourcen, maar vooral ook hoe je gaat sourcen. Milou Verhoeks, partner en sourcing geek bij Cooble ontwierp een sourcing kwadrant om je hierbij op weg te helpen. Door je vacature te plotten in het sourcing kwadrant, wordt duidelijk welke sourcing strategie het beste past bij jouw vraagstuk.

Kandidaten sourcen? Laat Cooble je helpen!

Samen vinden wij jouw unicorn. Hoe? Maak vrijblijvend een afspraak!

Welke sourcing strategieën zijn er?

Er bestaan twee strategieën: doelgroep gedreven sourcing en vacature gedreven sourcing. Het sourcing kwadrant helpt je een strategie kiezen, welke het meest effectief is voor de vacature. Het kwadrant bestaat uit twee assen: de operationele kern en de wervingshaalbaarheid. Om te bepalen of een vacature tot de operationele kern behoort, kan je jezelf de volgende vraag stellen: ‘Behoren de taken van de functie tot de kernactiviteiten van de organisatie of is het een ondersteunende functie?’ en ‘Is de functie kritisch voor onze organisatie en moet deze altijd ingevuld zijn of is het niet erg als deze functie af en toe wat langer onbezet is?’.

De wervingshaalbaarheid is te voorspellen door te kijken naar het recruitmentproces van een eerdere vacature en de huidige schaarste in de markt. Antwoorden op vragen als: Stond de vacature al eerder open binnen je organisatie?’, ‘Hoe lang stond deze vacature open?’ en ‘Kwamen er veel reacties via de site of vacaturebanken?’, kunnen je helpen de wervingshaalbaarheid in te schatten. Als de functie langer dan 60 dagen open heeft gestaan, kun je concluderen dat de wervingshaalbaarheid laag is. De wervingshaalbaarheid van eenzelfde vacature bij een andere organisatie kan echter verschillen. Dit heeft onder meer te maken met imago en ervaring in het werven van deze doelgroep. Tevens kan de wervingshaalbaarheid per moment verschillen door de schaarste op de markt op dat moment. Deze factor neem je eveneens mee bij het plotten. Door de twee indicatoren te plotten in het kwadrant, ontstaan er vier verschillende soorten vacatures: kern vacatures, sleutel vacatures, volume gedreven vacatures en a-typische vacatures.

Kern vacatures

Kern vacatures zijn de vacatures die van groot belang zijn voor je organisatie maar niet schaars. Zonder deze doelgroep zou de organisatie niet kunnen voortbestaan. De sourcing strategie die hierbij past is farming; het planten van zaden. Deze doelgroep is vaak eenvoudig te verleiden, maar de functie wordt in de arbeidsmarkt en bij jouw bedrijf wel zeer frequent geworven. Dat gebeurt in dusdanige mate dat je een talentpool wil hebben om de vacature snel in te kunnen vullen. Daar komt doelgroep gedreven sourcing om de hoek kijken. Om de aandacht van de juiste kandidaten te trekken, is het raadzaam om ook events te organiseren en doelgroep gedreven campagnes op te zetten. Het is bij deze aanpak van groot belang dat er een goede samenwerking is met arbeidsmarktcommunicatie, zodat deze doelgroepen voor de toekomst warm worden gehouden.

Volume gedreven vacatures

Een volume gedreven vacatures komen veel voor binnen een organisatie, maar zijn gemakkelijk te werven. Dat komt doordat de doelgroep groot en niet schaars is. Een goed voorbeeld hiervan is een administratief medewerker. De sourcing strategie die hierbij past is gathering. Oftewel, het verzamelen van kandidaten. Er is geen sourcing nodig en de klassieke post-and-pray methode zal volstaan. Wanneer de vacature geplaatst wordt op de vacaturesite van de organisatie en een vacaturebank zullen er waarschijnlijk al genoeg sollicitaties binnenstromen. Het aantal kandidaten kan verhoogd worden door (recruitment)marketing-campagnes te promoten en events te organiseren.

Sleutel vacatures

De sleutel vacatures zijn kritisch en schaars. Dit zijn veelal functies in de hogere schalen binnen een organisatie. Denk aan managementfuncties of specialistische senior rollen. Het is belangrijk dat deze functies op korte termijn worden ingevuld aangezien ze vaak zeer kritisch zijn. Bij sleutel vacatures past zowel een vacature gedreven- als een doelgroep gedreven wervingsaanpak. Zo kan een talentpool opgebouwd worden middels doelgroep gedreven sourcing. Je moet immers weten welke doelgroep je binnenkort waarschijnlijk nodig hebt om de vacature later snel in te kunnen vullen. Voor de zeer specialistische vacatures zal een vacature gedreven aanpak echter effectiever zijn.

A-typische vacatures

A-typische vacatures zijn de vacatures die schaars zijn, maar niet kritisch. Dit zijn met name vacatures die niet vaak voorkomen binnen een organisatie. Een voorbeeld hiervan is de functie van sourcer binnen een openbaar orgaan. Er werken meestal niet veel sourcers binnen een dergelijke organisatie en de operatie is niet direct in gevaar als het langere tijd duurt, voordat de vacature ingevuld kan worden. De sourcing strategie die hier het beste toe te passen is, is vacature gedreven sourcing en heet hunting. Hunting is het ‘jagen’ naar kandidaten. De focus van deze strategie ligt op de korte termijn. Deze vacatures kunnen worden ingevuld door sourcing, maar er kunnen ook gespecialiseerde bureaus worden ingeschakeld of targeted online tools worden ingezet.

De sourcing strategie van Cooble

Door op bovenstaande manier na te denken over sourcing binnen je organisatie, kan voor elke organisatie een duidelijke koers bepaald worden. Ook geeft het jezelf en ons een goed beeld van welke sourcing capaciteit er nodig is in jouw organisatie. Als er een nieuwe sourcer begint binnen een organisatie, zien we vaak dat de recruiters meteen in de rij staan om de sourcing activiteiten in te zetten, maar dat is wat betreft sourcing capaciteit niet altijd mogelijk. Ook geeft het juist inzicht in het feit dat je met één of twee sourcers niet de gehele organisatie kunt bedienen en er wellicht dus extra sourcers aangenomen moeten worden. Het is aan te raden elk jaar opnieuw te plotten. De markt is immers elk jaar weer anders en je beschikt ook ieder jaar over nieuwe data in je organisatie.

Bij Cooble hebben we dit model inmiddels voor tal van organisaties mogen inzetten. En met succes! Daarnaast publiceren we elk kwartaal een sourcing benchmark waarin we onze sourcingdata delen. Graag kijken we ook bij jou in de organisatie mee wat passend is, zodat we samen tot een optimale sourcing strategie kunnen komen.

Op zoek naar Super Sourcers?

Samen vinden wij jouw unicorn. Hoe? Maak vrijblijvend een afspraak!

Monica Sperling -
Sourcing Consultant

Tussen het werken door even varen over de Amazone is voor Monica alledaagse koek. Ze woont namelijk in Brazilië! Werken vanuit dit prachtige land boost natuurlijk enorm je creativiteit. Bij Cooble kan Monica deze creativiteit met alle gemak de vrije loop laten om kandidaten op een persoonlijke en originele manier te verleiden om in gesprek te gaan met de klant. Dankzij haar empathisch vermogen weet ze zich altijd te verplaatsen in de kandidaat waardoor ze makkelijker de juiste match vindt. Monica is afgestudeerd in HRM en zit zelf nu helemaal op haar plek waardoor ze weet hoe belangrijk het is om je thuis te voelen in een organisatie. Zélfs als dit vanaf de andere kant van de wereld is! De mogelijkheden zijn oneindig. 

Amber Norbart -
Sourcing Consultant

Het enthousiasme spat er bij Amber vanaf! En dat werkt aanstekelijk. Dankzij haar positieve en energieke karakter kan ze niet alleen heel goed met haar collega’s overweg, maar weet ze met haar woorden ook kandidaten in actie te brengen. Doordat bij haar eerdere ervaring klantcontact altijd centraal stond, weet Amber als geen ander hoe belangrijk goede communicatie is. Ze is erg sociaal aangelegd waardoor deze gewoonte voor haar een tweede natuur is.

Vanuit haar opleiding Bedrijfskunde kan ze ook goed bij klanten anticiperen op de vraag die gaat komen. Tijdens haar opleiding heeft ze geleerd vanuit een brede visie naar organisaties te kijken en kan ze zich zo richten op verbeteringen en vernieuwingen van bedrijfsprocessen.  

 

Katiuscia Azzaro-Hoogerhout -
Sourcing Lead

Haar bijnaam is de pitbull, en zo heet ze niet voor niks! Katiuscia is een echte doorzetter en haalt altijd het onderste uit de kan. Door haar enthousiasme weet ze anderen te overtuigen om een kopje koffie te doen en samen te kijken naar de nieuwe stap in hun carrière. 

Maar blaffende honden bijten niet en zo is Katiuscia juist poeslief als het gaat om het contact met kandidaten. Ze geeft namelijk altijd een advies mee, blijft graag in contact, en is open en transparant. Na zelf verschillende stappen gemaakt te hebben in haar eigen carrière heeft ze nu haar droombaan gevonden, want hoe mooi is het om mensen aan een baan te helpen die daadwerkelijk bij hen past! Haar competitiviteit kan ze niet alleen kwijt in haar werk, maar past ze ook graag toe in haar vrije tijd tijdens een potje voetbal.

Kimberley Rijsbergen -
Sourcing Consultant

Als professioneel kitefoil racer manoeuvreert Kimberley zich door het wilde water. Ze calculeert alle factoren die de zee onrustig maken en gaat zo haar overwinning tegemoet! Ook bij Cooble weet Kimberley hoe ze het best de onrustige wateren van de arbeidsmarkt kan navigeren. Dankzij de diverse instructeursopleidingen die ze heeft gevolgd kijkt ze tijdens het sourcen naar het individu. Jong of oud, dat maakt voor Kimberley niet uit. Ze weet hoe ze mensen kan verbinden aan die ene nieuwe stap die perfect bij ze past. Op deze manier inspireert ze ook anderen om te gaan naar waar de wind hen heen blaast.

Demi Badrisingh -
Sourcing Consultant

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Met dit in haar achterhoofd weet Demi uit elke dag iets positiefs te halen. En dat is aanstekelijk! Hierdoor bouwt ze snel een band op met klant én kandidaat. Het liefst verrast Demi hen met kleine gebaren. Vanuit haar eerdere ervaring als Recruitment Consultant weet ze namelijk al alle fijne kneepjes van het vak. Demi heeft maar één doel: de unicorns vinden. Hiervoor moet je volgens haar risico’s durven nemen, en het avontuurlijke in haar is daar niet bang voor! In haar vrije tijd durft ze ook risico’s te nemen met haar kook- en bakkunsten. Het liefst probeert Demi elke dag een nieuw recept uit en weet ze er net als bij Cooble weer iets moois van te bakken.

Joris Herrings -
Sourcing Consultant

Wanneer Joris gas geeft is hij niet meer te stoppen! Niet alleen bij zijn hobby motorrijden weet hij situaties snel accuraat in te schatten, ook bij Cooble anticipeert hij op de veranderende vraag van de arbeidsmarkt. Joris heeft een master Farmacie gestudeerd waarvoor hij in een kinderoncologie ziekenhuis heeft gewerkt. Hierdoor weet hij hoe belangrijk het is om secuur te werk te gaan. Ook bij Cooble zien wij zijn analytisch vermogen en nauwkeurigheid terug. Zo kan hij snel verbanden leggen tussen de persoonlijke hobby’s van een kandidaat en de inhoud van de vacature. Daarmee weet hij altijd de kandidaat te verrassen. Wanneer Joris niet op de weg te vinden is, is hij in de natuur. Naast de adrenaline van de motor houdt hij van het strand en een mooie hike.

Sabina Muhsen -
Sourcing Consultant

Als sociale vlinder fladdert Sabina graag rond bij Cooble. In het verleden heeft ze al vaak met klanten gewerkt als schoonheidsspecialiste en kapster, maar nu past ze haar sociale vaardigheden toe bij Cooble. Sabina stelt hierdoor met plezier aansprekende berichten op naar kandidaten die niet al te serieus en zakelijk zijn. Zo voelen kandidaten zich al snel op hun gemak. Waar ze ook neerstrijkt, er ontstaat altijd een wervelwind van positiviteit. Ook is ze een tikkeltje perfectionistisch, waardoor je van haar geen half werk zal zien. Sabina’s motto is pluk de dag, je weet namelijk nooit of er morgen nog één is! Ze vinkt dan ook graag alles van haar to do lijst af. En is de werkweek dan een succes? Dan fladdert ze vrolijk rond tijdens een dag of weekendje weg met haar familie.  

Inez Aarntzen -
Sourcing Consultant

Zon, zee, strand en… Cooble! Inez woont op het prachtige Curaçao en weet vanuit dit zonnige oord klant en kandidaat te verrassen met haar juridische kennis. Vanwege haar studie Sociaal Juridische Dienstverlening en eerdere ervaring bij het Ministerie van Justitie weet ze namelijk als geen ander wat het juridische werkveld nodig heeft. Dankzij haar doorzettingsvermogen en zorgvuldige karakter weet ze de onderste steen boven te halen en ziet ze juist dat ene detail wat een ander niet vindt. Hierdoor schrijft Inez leuke persoonlijke benaderingsberichten. Is de dag geslaagd, dan maakt ze er een feestje van op een indoor fiets tijdens haar hobby rocyclen!

Kay Smeets -
Sourcing Consultant

Kay slaat effectballen uit onmogelijke hoeken en weet elke kandidaat zo keer op keer weer te verrassen. Met oog voor de klant duikt hij in de vacature en pluist deze helemaal uit. Zodra hij alle ins en outs van de vacature weet, richt hij zich op het vinden en verleiden van de juiste kandidaten. Momenteel werkt hij aan een master Supply Chain Management aan de Universiteit van Maastricht en weet daardoor precies hoe hij zijn commerciële talenten in kan zetten als Sourcing Consultant. Maar… Kay scoort niet alleen punten tijdens zijn werk bij Cooble, hij is in zijn vrije tijd ook regelmatig op het voetbal- en padelveld te vinden!

Saartje Langstraat -
Sourcing Consultant

Kwast in de hand. Een heleboel creativiteit. Saartje weet keer op keer het perfecte plaatje te schilderen. Maar niet alleen in haar vrije tijd vindt ze dat perfecte plaatje. Saartje weet als geen ander hoe ze de juiste kandidaat vindt en trekt hiervoor graag alles uit de kast. Dankzij haar studie International Media and Communication weet ze altijd een welgekozen communicatiestrategie toe te passen. Als een echte kunstenares stuurt ze de leukste persoonlijke berichten, waarbij ze meer kijkt naar de mens in kwestie in plaats van alleen de baan. Zo brengt Saartje heel wat kleur in het sourcingvak.

Esther Coers -
Office Manager

Van sun salutation tot downward facing dog, Esther weet zich in haar vrije tijd in allerlei bochten te wringen als organisator van yogaweekenden en
-retraites. Ze komt volledig tot rust wanneer alles goed georganiseerd is en voelt zich dan ook helemaal thuis in haar rol als officemanager en marketingsupport bij Cooble. In deze all-round functie voelt Esther zich als een vis in het water; ze houdt zich namelijk graag bezig met heel wat verschillende activiteiten waar ze haar creativiteit op kan loslaten. Ook in haar vrije tijd zal je haar zien in de meest uiteenlopende hobby’s en probeert ze telkens weer wat nieuws uit. Op haar bucketlist van dit jaar staan paardrijden en golf.
Namasté, Esther!

Mike Gommans -
Sourcing Consultant

Geen genade, winnen staat op nummer 1. Dat is niet alleen hoe Mike zijn vrienden en familie volledig inmaakt met (bord)spellen; met deze winnaarsmentaliteit zet hij zich ook in voor het behalen van zijn doelen. Zonder doel kun je namelijk niet scoren. Hiervoor zet hij graag een stapje extra, zowel voor klant als kandidaat. Mike doet wat hij belooft en stelt eerlijkheid en transparante communicatie centraal. Dit leidt vaak tot échte connecties met kandidaten. Is er een match gevonden? Dan kan zijn geluk niet op. Echter weet hij niet alleen bij Cooble te scoren. Na een succesvolle werkdag is Mike ook vaak op het voetbalveld te vinden.

Luuk Hennes -
Sourcing Consultant

Doelgericht gaat hij te werk. Naast dat Luuk in zijn vrije tijd veel voetbalt, weet hij ook te scoren in zijn werk als Sourcing Consultant. Zijn sociale kwaliteiten gooit hij hiervoor graag in de strijd. Hierdoor weet Luuk alles op een leuke manier te brengen, zonder onnodig veel woorden te gebruiken. Maar… De wedstrijd is voor hem pas gewonnen als alle partijen tevreden zijn. En is dat gelukt? Dan viert Luuk dit graag met een biertje met zijn vrienden. Naast Cooble is hij ook nog bezig met een totaal andere tak van sport, namelijk een hbo-studie commercieel management.

Kimberley Kuitenbrouwer -
Sourcing Consultant

Onderzoeken, analyseren, en organiseren. Zo creëert Kimberley orde vanuit de chaos met haar achtergrond in Data Analysis en Business Development. Van crypto currencies tot online ondernemen, Kimberley weet als geen ander hoe de digitale wereld draait. Haar georganiseerde en analytische karakter past ze ook graag toe binnen Cooble. Opvolging is namelijk key volgens Kimberley. Zo verrast ze klant én kandidaat.

Nynke Atsma -
Sourcing Consultant

Het geheime recept van Nynke? Balans! Als sourcing consultant bij Cooble en studente Voeding en Diëtetiek brengt Nynke graag balans in het leven van anderen met het helpen vinden van een passende nieuwe baan en gezonde levensstijl. Door haar nieuwsgierige karakter wil ze alles ontdekken over een vacature en kandidaat zodat ze over de juiste kennis beschikt voor het maken van een match. Zodra ze een leuk profiel heeft gevonden laat ze haar creativiteit de vrije loop in haar persoonlijke berichten. Aan het einde van de dag brengt Nynke ook balans in haar eigen leven door te sporten en te koken. Zo gaat ze in haar vrije tijd het liefst op zoek naar nieuwe recepten voor de lekkerste gerechten.

Wanda Pires -
Sourcing Lead

We gaan op avontuur! Met ervaring in de toeristische sector neemt Wanda je mee naar het land van alle mogelijkheden. Een overstap maken naar een nieuwe baan doe je natuurlijk niet zomaar. Gelukkig is die stap met Wanda aan je zijde als reisgids een ontspannen zaak! Voor haar maakt persoonlijkheid het verschil en doet ze er met haar sympathieke en ontspannen persoonlijkheid alles aan om iemand zich gehoord en gezien te laten voelen. Is de ideale bestemming voor de kandidaat gevonden? Dan komt ze zelf het liefst volledig tot rust door tijd door te brengen met haar gezin en te longboarden door het kralingsebos!

Sanja van Mensvoort -
Sourcing Consultant

Sanja laat zich niet verrassen en staat altijd klaar met het racket in beide handen. Niet alleen wanneer ze tennist, ook bij Cooble heeft ze een sterke backhand door haar uitgebreide kennis over klant, vacature en kandidaat. Haar geduldige karakter draagt eraan bij dat ze de tijd neemt; Sanja leest met plezier de profielen door en besteedt veel aandacht aan haar contact met de kandidaat. De wedstrijd is voor Sanja gewonnen wanneer niet alleen de klant tevreden is met de match, maar ook de kandidaten het contact positief hebben ervaren. Werkgeluk staat voor haar centraal. Vanwege Sanja’s achtergrond in HR gelooft ze dat iedereen een perfecte baan verdient, en daar draagt zij graag aan bij.

Christina Lazaros -
Sourcing Consultant

Christina leest als rechtenstudent niet alleen de wetboeken van kaft tot kaft, maar ook profielen van kandidaten neemt ze grondig door. Haar favoriete onderdeel? Persoonlijke recensies van bekenden! Zo krijgt ze een beter idee van wie de persoon is achter het profiel. Na zich geheel ingelezen te hebben in kandidaat, vacature, en bedrijf benadert ze alleen kandidaten die de juiste match zouden kunnen zijn. Christina geeft graag de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit.
Naast Cooble werkt Christina ook in naam van een bewindvoerder. Hierdoor heeft ze geleerd dat mensen altijd een kans verdienen. Christina ziet wekelijks veel mensen die een tegenslag in hun leven hebben ervaren waardoor ze niet hun droombaan hebben kunnen waarmaken. Haar missie bij Cooble is dan ook om iedereen die droombaan alsnog voor te leggen!

Lindy Heesakkers -
Sourcing Consultant

Op alfabetische volgorde of op kleur, Lindy is een heus organisatietalent. Hierdoor weet ze als geen ander wat de volgende stappen zijn in haar proces, waarmee ze iedereen gerust weet te stellen. Lindy is continu op zoek naar de beste manier of tool om haar resultaten te verbeteren. Heeft ze weer iets nieuws ontdekt? Dan deelt zij dit met liefde met haar collega’s. Dankzij haar ervaring als teamleider van een beautysalon weet ze perfect hoe ze anderen op een positieve manier kan benaderen en gerust kan stellen. Lindy weet anderen te motiveren en mee te krijgen voor de uitvoering van de plannen, en dat doet ze met flair. Je kunt haar dan ook zeker wakker maken voor een escaperoom!

Eva Verbeemen -
Sourcing Consultant

Als fashionista gaat Eva op zoek naar kandidaten zoals ze in een webshop op zoek gaat naar het perfecte jurkje voor dat ene feestje. Mode is namelijk haar passie. Om de juiste match te vinden wil ze graag het naadje van de kous weten. Hierdoor is Eva benieuwd naar hobby’s en persoonlijke interesses om iemand optimaal te kunnen leren kennen.
Cooble is voor Eva uniek vanwege de open en toegankelijke sfeer waarbij er veel ruimte is om te ondernemen en zelfstandig te leren werken. Vanwege haar achtergrond in Bouwkunde en opleiding tot Management Assistent heeft ze in veel gevallen al brede kennis die ze goed toe weet te passen tijdens het sourcen. Hier wordt ze enthousiast van, wat zich spiegelt in haar berichten. Is de match uiteindelijk gevonden? Dan kan het feest beginnen!

Amber Wildeman -
Sourcing Consultant

Van thinking outside of the box tot vormgeef opdrachten in haar vrije tijd, Amber tekent het liefst een beetje buiten de lijntjes. Ze weet als de beste hoe ze creatieve oplossingen ten uitvoer moet brengen, Amber heeft namelijk op de kunstacademie gezeten! Toch zat ze in het kunstatelier niet op haar plek en weet ze uit eigen ervaring hoe belangrijk het is voor je eigen geluk om op de goede plek te zitten. En dus koos Amber ervoor om anderen te helpen met het vinden van hun perfecte werkplek. Is die juiste werkplek gevonden? Dan ontdekt ze graag nieuwe plekjes waar ze heerlijk kan eten of wandelen.

Ryan Sheikrojan -
Sourcing Consultant

Door zijn passie voor reizen is Ryan vaak te vinden in het buitenland. Zoals hij graag navigeert door andere gebieden en culturen, zo navigeert hij zich ook door de digitale wereld, op zoek naar de juiste kandidaat. Ryan heeft alle ervaring in het scouten en benaderen van mensen als organisator van Misters of the Netherlands en weet door zijn achtergrond in toerisme hoe hij kandidaten en klanten het beste aan kan spreken. Dit doet hij het liefst met humor zodat de ander zich direct op zijn of haar gemak voelt. Daarnaast heeft Ryan een achtergrond in handel en administratie waardoor hij alles schriftelijk op orde heeft. Zo weet hij alle disciplines samen te brengen binnen zijn werk bij Cooble.

Caro Boonen -
Sourcing Consultant

Doelgericht gaat Caro te werk, op zoek naar de juiste kandidaat. Als toerist op iemands profiel kijkt ze goed rond en leert ze alles over de gemaakte carrièrestappen. Deze ambitieuze jurist in spe neemt haar werk serieus en neemt graag de tijd voor waar ze mee bezig is. Zo kan ze al snel met iemand meepraten over hun eigen ambities. En krijgt ze dan een leuke reactie op haar bericht? Dan springt Caro een gat in de lucht. Daar krijgt ze energie van. Om een geslaagde werkdag te vieren drinkt ze aan het einde van de dag graag een wijntje met haar vriend bij een heerlijk home-made Italiaans of Aziatisch diner.

Indy Kames -
Sourcing Consultant

Waarom? Daarom! Indy houdt zich niet alleen bezig met de hoe en wat van een nieuwe opdracht, maar houdt zich ook bezig met waarom deze opdracht er nu is. Ze verdiept zich dan ook graag in het bedrijf en de bedrijfsvoering om volledig op de hoogte te zijn van de situatie. De opdracht is voor Indy namelijk alleen geslaagd wanneer ze zeker weet dat de beste kandidaat is gevonden en de klant helemaal tevreden is. En contact met de kandidaten? Dat neemt ze serieus, waarbij persoonlijk en goed contact centraal staan voor een fijne communicatie. Indy kan niet alleen met Nederlandse klanten en kandidaten overweg, dankzij haar opleiding European Studies weet ze ook als geen ander hoe ze overweg kan met internationale klanten en kandidaten.

Eva de Vries -
Sourcing Consultant

Licht uit. Zelfspot aan. Dat is hoe Eva in het leven staat, ze is namelijk altijd haarzelf met een beetje zelfspot. Daardoor voelen mensen zich al vaak snel op hun gemak bij haar in de buurt. Daarnaast voelt ze goed aan wanneer het tijd is om gedisciplineerd te werk te gaan en is ze ook prestatiegericht. Een werkdag is voor Eva dan ook geslaagd wanneer ze heeft bereikt wat ze wilde en weet dat ze alles eraan heeft gedaan om haar doel te bereiken. Door haar wedstrijdmentaliteit is ze klaar voor elke uitdaging! Dat past goed bij Cooble.

Ook in haar vrije tijd staat ze klaar voor een uitdaging. Elk jaar fokt ze namelijk veulens uit een van de betere merrielijnen van Nederland om ze vervolgens te verkopen. Ze brengt dan ook veel tijd door met haar paarden en haar zoontje.

Precious Griffith -
Sourcing Consultant

Oog voor detail heeft ze zeker! Precious was voordat ze begon met haar werk bij Cooble namelijk Moleculair Biologisch Ingenieur. Haar wereld werd haar toch iets te klein in het laboratorium waardoor ze de stap heeft gemaakt naar Sourcing Consultant. En dat doet ze goed. Precious let er niet alleen op of iemand aan alle eisen voldoet voor een functie, maar ook of iemand een cultural fit is. Past een nieuwe medewerker ook écht in de cultuur van een organisatie? Talent kan volgens haar namelijk alleen floreren als het op de juiste plek zit. Zo verheft ze sourcing naar een nieuw niveau.

Precious is zelf ook een organisatietalent. Hierdoor organiseert ze met veel plezier game- en filmavonden of heerlijke diners voor haar naasten. Daarnaast reist ze ook graag de wereld rond en werkt ze op dit moment zelfs vanuit Thailand! Dat is nog eens digital nomading.

Hey!

Welkom bij Cooble!

Kyra Horn -
Sourcing Consultant

Met vol gas gaat Kyra aan de slag en heeft ze binnen de kortste keren de pipeline gevuld. Door haar jonge moederschap weet ze namelijk als geen ander hoe je efficiënt kan multitasken en prioriteiten moet stellen. Hierdoor kan ze vaak al snel beginnen met haar favoriete onderdeel, de persoonlijke benadering. Met haar empathisch vermogen en nuchterheid weet ze de kandidaten te verrassen. Ze biedt namelijk graag een luisterend oor en denkt mee over de toekomst. Hierbij vertelt ze eerlijk en duidelijk hoe de situatie in elkaar steekt om zo de beste match te kunnen vinden tussen bedrijf en kandidaat.

En heeft ze dan een succesvolle sourcingdag gehad? Dan zingt zij haar hoogste lied. Letterlijk, want Kyra kan goed zingen. Zo heeft ze in het verleden opgetreden als zangeres en zelfs een aantal prijzen gewonnen.